Analytics Facebook Pixel Pinterest

Kürtőskalácsba töltött hamburger – a Hoppácskában jártam

Egy kis történelem

Gyerekként minden második vasárnap arról szólt számomra, hogy elrángassam valamelyik felnőtt felvigyázómat a szekszárdi vásárba és legalább egy jánoshalmi kürtőskalácsot el tudjak majszolni aznap. Hasonló ambíciókkal töltöttem el egy hetet Erdélyben is pár éve, ahol minden sarkon a megváltó bódékat kerestem. Arról inkább már nem is beszélek, hogy Budapestre költözésemkor mekkora mennyiségben pusztítottam az akkor még 300 Forintos Nyugati téri verziót. Na de milyen, ha burger kerül bele?

A másik nagy szerelmem a street food. Ebben kicsit olyan vagyok, mint Gombóc Artúr. Jöhet a kerek, a lyukas, a hamburger és az ázsiai. Ezek alapján szerintem el tudjátok képzelni, milyen érzések futottak át rajtam, amikor a Wolt aplikációt böngészve megláttam a Hoppácska kínálatát. Édes és sós kalácsok csodálatos választéka tárult a szemem elé.
Nem fogok hazudni, mentálisan felállt az étlapra.
Rögtön el is küldtem a képet minden ismerősömnek egy igen egyszerű felszólítással: Ide bizony elmegyünk!

Az a bizonyos Wolt app pillanat

A sors kegyes volt hozzám és Fortuna úgy dobta a kockákat, és a vasárnapi mozi után az elmaradt nachos helyett új kulináris élményre volt szükségünk. ( Semmiképp sem én mondogattam egész nap, hogy meghalok, ha nem megyünk el. Ilyet felnőtt, kompetens nő nem csinál. )

Az étterem

Az étterem a Ráday utca 33. alatt található, ami nem a legforgalmasabb rész, így magamtól biztosan nem találtam volna rá. Az ajtón belépve a tulaj(?) rögtön hatalmas mosollyal fogadott minket és új vendégek lévén mindent elmesélt a náluk készülő ételekről. Minden fogás minden egyes része általuk készített, kezdve a kalácstésztán át egészen a ketchupig. Személy szerint én imádom az ilyen vendégszeretetet, ahol nem csak ízeket ismerhet meg az ember, hanem a mögöttes történetet is. Az étlapot tekintve vannak állandó lehetőségek és hetente változó verziók is, amiket mindig hétfőtől vasárnapig lehet kipróbálni.
Az árak 1600 – 2800 Forint között mozognak, ami nem olcsó, de minőségi street food berkekben egyáltalán nem kiugró. Plusz már a koncepció is annyira különleges, hogy egyszerűen csak a próba kedvéért megéri. Leülni és mosdóba menni azonban lehetőleg ne akarjatok, mert sajnos egyikre sincs lehetőség.

Hosszas tanakodás után párom egy Bakonyi sós kalácsot választott én pedig vállalhatatlanul csorgattam a nyálam a Kürtős burgerre sok-sok jalapenoval. Csakhogy jobban csússzon párosítottam mellé egy igazi házi alma fröccsöt is, ami a neve ellenére alkoholmentes természetes almalé.

Almafröccs, Kürtős burger és Bakonyi kalács

Hát srácok, asszonyok ez valami fenséges! A kalács kívül pont egy picit ropogós, belül istenien puha. Nem mondanám teljesen sósnak, de ez tökéletesen kiegészítette a fűszeres házi ketchupot és a húspogácsát. Harapni szerintem a legmegtermettebb férfi sem tudná, nemhogy én fogszabályzóval, ezért nőiesen késsel-villával fogyasztottam el. Ez az egyetlen dolog, ami nem tetszett. Én neki akartam esni, és úgy eltüntetni, mint mosógép a zokni párját, de a jómodor kötelezett.
A húspogácsa alatt káposztasalátát, uborkát, paradicsomot találhatunk és bátrabbak jalapenot is. Az arányok tökéletesen elvannak találva, nem éreztem úgy, hogy korán elfogyott a hús, vagy hogy a saláta töltené ki a teljes kalácsot.

Hoppácska! mit találtam

Összegzés

Sajnálom az ülőhelyek hiányát és némi zene is még otthonosabbá tenné az éttermet. Ennek ellenére még félnap távlatából is nagyon sajnálom, hogy az édes kalácsok közül egyet sem kóstoltam meg, de ami késik nem múlik! Még visszajövök érted Aranygaluskás kürtőskalács!
Számomra hatalmas szerelem lett a Hoppácska ízvilága és biztosan vissza fogok még térni hozzájuk, vagy házhoz rendelek a Wolt applikáción keresztül.

Használd a 8PMR promóciós kódot és próbáld ki a Wolt alkalmazást 1500 Ft kedvezménnyel!

9/10

Te kipróbálnád a Hoppácskát? Válaszok jöhetnek kommentben!

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük